Významné nákupy value investorů ve 2Q/2021 – Berry Global Group, Disney, Fidelity National Financial či ViacomCBS

Akciové trhy ve světě pokračovaly ve druhém čtvrtletí v růstu. Investory nadále povzbuzovaly štědré fiskální balíčky a uvolněná měnová politika centrálních bank, která podporuje rizikové chování a nezdravé spekulace. Největší obavy vzbuzovala rostoucí inflace a s ní spojené debaty o blížícím se zpřísnění měnové politiky. Dále pak razantní regulace čínských technologických firem a společností z oblasti vzdělávání. Jak na tuto situaci reagovali významní value investoři?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byli významní portfolio manažeři o něco méně aktivní než v prvních třech měsících roku. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Alexe Roeperse z Atlantic Investment Management do společnosti Berry Global Group (BERY, 13,3 % viditelné části portfolia). Pat Dorsey se rozhodl investovat 9,4 % viditelné části portfolia do mediální skupiny Disney (DIS), Glenn Greenberg z Brave Warrior Advisors alokoval 9,4 % viditelné části portfolia do akcií Fidelity National Financial (FNF). Christopher Bloomstran ze Semper Augustus zase nakupoval akcie mediální společnosti ViacomCBS (VIAC), a to za 9,3 % viditelné části portfolia US akcií. Další nové nákupy naleznete v tabulce níže.

Nove nakupy value investoru ve 2Q 2021

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu prvních třech měsíců roku přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími. Shodných jmen bylo jen několik – např. akcie Amazon (AMZN), Alibaba Group Holdings (BABA), Facebook (FB), Micron Technology (MU) či Berkshire Hathaway (BRKA, BRKB).

Navyseni pozic value investoru 2Q2021

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 2Q/2021

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Top 10 pozic value investoru ve 2Q 2021 a
Top 10 pozic value investoru ve 2Q 2021 b
Top 10 pozic value investoru ve 2Q 2021 c
Top 10 pozic value investoru ve 2Q 2021 d

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 1Q/2021 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.