Tesla – Nakoupit nebo shortovat?

Aswath Damodaran, value investor a profesor na NY Stern School of Business, se ve svém posledním video komentáři zaměřil na hvězdného Elona Muska a jeho společnost Tesla (TSLA), která je mnohými investory považována za jednoho z nejlepších kandidátů na short (spekulace na pokles ceny akcií). Damodaran se ve videu zaměřuje na finanční situaci automobilky, novinky ohledně Tesla 3, propouštění zaměstnanců, kapitálové potřeby firmy, ocenění společnosti a konečně i na otázku, zda akcii nakoupit či shortovat.

Tesla – Souboj býků s medvědy

Popularita akcie mezi spekulanty na pokles je patrná z ukazatele Short % of Float, který se pohybuje na úrovni 33,29 %. Ukazatel nám říká, kolik procent akcií je shortováno vzhledem k celkovému objemu veřejně obchodovaných akcií. Na druhou stranu řada investorů Elonu Muskovi věří a akcie nakupuje, což podporuje i jejich cenu. Akcie se v současnosti pohybuje na úrovni kolem 342 USD, což není příliš vzdálené od historických maxim blízko 390 USD hranici. Souboj mezi fanoušky/podporovateli Tesly a short sellery tudíž pokračuje.

Trzni cena akcii Tesla 062018

Ať již jste v případě Tesly býkem či medvědem, nebo jen situaci sledujete zpovzdálí, tak Damodaranovo video stojí rozhodně za pozornost. Prezentaci z videa v pdf formátu naleznete na stránkách zde.

Damodaran o společnosti Tesla (TSLA)


Tip: