Něco málo o mém value investičním přístupu

V rámci blížící se České investiční konference jsme společně s Klubem investorů udělali krátký rozhovor, ve kterém jsme se podívali na mé investiční začátky, můj investiční přístup a jeho vývoj v čase, a na způsob, jakým vybírám a analyzuji akcie ve svém osobním portfoliu.

Kompletní rozhovor naleznete ZDE.   

Workshop – Investiční styly value investorů

Před několika měsíci mne zároveň pořadatelé ČIK oslovili s dotazem, zda bych nechtěl uspořádat v rámci jejich dvoudenní konference workshop na téma value investování. S vděkem jsem nabídku přijal a rozhodl jsem se se zájemci rozebrat různé investiční styly value investorů.

I když se to na první pohled možná nezdá, tak value investování je široký pojem, pod nímž se skrývá celá řada různých investičních stylů. V rámci workshopu nahlédnou účastníci pod pokličku deep value investování, kvalitativního value investování a aktivistického value investování. Seznámí se s jejich základními rozdíly, s typickými charakteristikami firem, které jednotlivé investiční styly preferují či s různými způsoby jejich vyhledávání. Vše bude demonstrováno na reálných portfoliích vybraných zahraničních value investorů.

V případě, že by vás výše uvedené téma zajímalo, tak se neváhejte registrovat na stránkách ČIK. Již nyní se těším, až s účastníky workshopu společně nahlédneme pod pokličku různých value investičních stylů.

Cermak workshop CIK 112018