Einhorn o akciích General Motors či shortování Tesly

David Einhorn hodnotil v rámci audio prezentace čtvrtletních výsledků pojišťovny Greenlight Capital RE (GLRE), které spravuje investiční portfolio, třetí čtvrtletí letošního roku. Zaměřil se primárně na investiční úspěchy i nezdary.

Cena GLRE 112018

Stručné shrnutí audio komentáře Greenlight Capital RE o investicích

Akcie v portfoliu Greenlight Capital v průběhu třetího čtvrtletí poklesly. Nepříznivý vývoj zaznamenaly především short pozice v technologickém sektoru. Na straně long pozic se nedařilo akciím General Motors (GM), kde panovaly obavy z cyklického charakteru odvětví a rostoucích cen vstupních surovin. V průběhu několika uplynulých měsíců však Einhorna povzbudily lepší než očekávané hospodářské výsledky automobilky a investice Softbank do společnosti.

Dařilo se akciím Brighthouse Financial (BHF), která pokračuje ve zpětném odkupu akcií. Pozitivní vliv na portfolio měla i short pozice v akciích automobilky Tesla (TSLA). Einhorn věří, že nedávno oznámené čtvrtletní výsledky, které velmi pozitivně překvapily investory, jsou tím nejlepším, co dokáže Tesla vyprodukovat. Poptávka ze strany zákazníků, kteří si mohou dovolit vyšší cenovou verzi nového modelu Tesla 3, je údajně vyčerpána. Tesla se potýká s regulatorními problémy, obtížemi na straně výroby, kvality, lidských zdrojů a v neposlední řadě i v oblasti financování. V průběhu čtvrtletí nakoupil Greenlight akcie telefonního operátora ve Velké Británii s více než 6 % dividendovým výnosem. Ukončil long pozice ve společnosti Micron Technology (MU), Twitter (TWTR) či short pozice v akciích vybraných průmyslových firem.

Kompletní komentář ke čtvrtletním hospodářským výsledkům Greenlight RE (GLRE) naleznete ZDE.

Einhorn hovoří přibližně od šesté do desáté minuty.

Value investor David Einhorn si v posledních měsících prochází nejhorším obdobím své investiční kariéry. Greenlight Capital se potýká s velkými ztrátami a odlivem klientů. Nedaří se jak jeho short pozicím, tak long pozicím.


Tip: