Významné nákupy value investorů ve 3Q/2023 – nadprůměrná nákupní aktivita

Americké akciové trhy v průběhu třetího čtvrtletí korigovaly předchozí růst a mírně poklesly, stejně tak akcie v Evropě. Investoři se zaměřili na výsledky ziskové sezóny, na zpomalování globálního ekonomického růstu a přirozeně i na data o inflaci, z nichž se snažili odhadnout, zda je již definitivně za námi období zvyšování úrokových sazeb ze strany centrálních bank.

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů opět nadprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Alexe Roeperse z Atlantic Investment Management do akcií společnosti Ashland Global Holdings Inc. (ASH, 11,4 % viditelné části portfolia). Dále pak nákup Mohnishe Pabraie, který ve svém fondu Pabrai Investments otevřel novou pozici v akciích společnosti Arch Resources Inc. (ARCH, 7,87 % viditelné části portfolia). Nelson Peltz v Trian Fund Management nakupoval akcie společnosti Allstate Corp. (ALL, 6,17 % viditelné části portfolia) a Daniel Loeb v hedge fondu Third Point nově investoval do akcií Meta Platforms Inc. (META, 5,8 % viditelné části portfolia). Další nákupy naleznete v tabulce.

Nove nakupy value investoru v 3Q_2023

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu třetího čtvrtletí přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími.

Prikupy value investoru v 3Q_2023

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 3Q/2023

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 2Q/2023 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.