Významné nákupy value investorů ve 2Q/2023 – nákupy napříč sektory, zvýšený zájem o technologické společnosti přetrvává

Americké akciové trhy v průběhu druhého čtvrtletí rostly, zejména díky několika velkým technologickým titulům. Zájem o technologický sektor vyvolalo nadšení investorů ohledně umělé inteligence. Evropské akciové indexy a akcie na rozvíjejících se trzích v průběhu druhého čtvrtletí stagnovaly. Investory zklamalo zejména oživení v Číně po koronaviru, které zůstává za očekáváním.

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů nadprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Mohnishe Pabraie z Pabrai Investments do akcií společnosti Alpha Metallurgical Resources (AMR, 81,2 % viditelné části portfolia) a do akcií firmy CONSOL Energy (CEIX, 18,8 % viditelné části portfolia). Alex Roepers z Atlantic Investment Management nakupoval akcie společnosti Weatherford International (WFRD, 13,6 % viditelné části portfolia) a Terex Corp. (TEX, 9,49 % viditelné části portfolia).

Daniel Loeb z hedge fondu Third Point se rozhodl vsadit na umělou inteligenci a nakupoval akcie Nvidia, Amazon a Taiwan Semiconductor . Bill Miller z Miller Value Partners nakoupil (podobně jako Daniel Gladiš z Vltava Fund) akcie automobilky Stellantis N.V. (STLA).

Nove nakupy value investoru 2Q 2023

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu druhého čtvrtletí přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími.

Prikupy nakupy value investoru 2Q 2023

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 2Q/2023

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 1Q/2023 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.