Významné nákupy value investorů ve 3Q/2021 – Goodyear Tire, Apollo Global či Microsoft

Akciové trhy ve světě pokračovaly v průběhu července a srpna v růstu. Září se však neslo ve znamení korekce, která vymazala zisky z předchozích měsíců. Obzvláště nepříznivý byl třetí kvartál pro akcie na rozvíjejících se trzích. Největší obavy vzbuzovala nadále rostoucí inflace a s ní spojené debaty o blížícím se zpřísnění měnové politiky. Jak na tuto situaci reagovali významní value investoři?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů spíše průměrná až podprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Alexe Roeperse z Atlantic Investment Management do společnosti Goodyear Tire & Rubber (GT, 10,6 % viditelné části portfolia). Glenn Greenberg z Brave Warrior Advisorsse rozhodl investovat 5,4 % viditelné části portfolia do globálního správce alternativních investic Apollo Global Management (APO), Pat Dorsey alokoval 5,1 % viditelné části portfolia do akcií SaaS platformy SEMrush Holdings Inc. (SEMR). V Bill & Melinda Gates Foundation Trust se zase rozhodli nakoupit akcie technologické společnosti Microsoft (MSFT) a amerických železnic Kansas City Southern (KSU), a to za 3,6 % a 2,6 % viditelné části portfolia US akcií. Další nové nákupy naleznete v tabulce níže.

Nové nákupy value investorů ve 3Q2021

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu prvních třech měsíců roku přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími. Shodných jmen příliš nebylo. Za zmínku stojí pouze akcie Anthem Inc. (ANTM).

Navyseni pozic value investoru 3Q2021

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 3Q/2021

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Nákupy value investorů ve 3Q2021 a
Nákupy value investorů ve 3Q2021 b
Nákupy value investorů ve 3Q2021 c
Nákupy value investorů ve 3Q2021 d

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 2Q/2021 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.