Významné nákupy value investorů v 1Q/2022 – zvýšená aktivita, přikupování akcií Meta

Akciové trhy ve světě v průběhu prvních třech měsíců klesaly. Největší obavy vzbuzovala i nadále rostoucí inflace a s ní spojené zpřísnění měnové politiky. Nervozitu investorů navíc ještě umocnil válečný konflikt na Ukrajině. Jak na tuto situaci reagovali významní value investoři?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů znatelně vyšší než v předchozích měsících. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Billa Ackmana z Pershing Square Capital Management do mediální společnosti Netflix (NFLX, 11,21 % viditelné části portfolia). Akcie se nicméně v hedge fondu známého amerického investora příliš dlouho neohřála. Již v dubnu byla celá pozice se značnou ztrátou zlikvidována. Ackman přiznal, že při nákupu chyboval (více ZDE).

Pat Dorsey alokoval 8,17 % viditelné části portfolia do akcií technologické společnosti Roku Inc (ROKU), Alex Roepers z Atlantic Investment Management se rozhodl investovat 8,23 % viditelné části portfolia do módní značky Ralph Lauren (RL). V hedge fondu Brave Warrior Advisors se zase rozhodli nakoupit akcie Lithia Motors (LAD, 7,84 % viditelné části portfolia). Další nové nákupy naleznete v tabulce níže.

Top 10 nakupy value investoru 1Q2022

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu prvních třech měsíců roku přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími. Největší shoda panovala v případě akcií společnosti Meta Platforms (FB), které přikupovali hned 4 investoři. Za zmínku dále stojí akcie PayPal Holdings (PYPL).

Nejvetsi prikupy value investoru 1Q2022

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů v 1Q/2022

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 4Q/2021 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.