Novinky o koronaviru, stručný přehled nejvíce zasažených evropských akcií

Koronavirus se stal v posledních týdnech dominantním hybatelem finančních trhů. Trhy reagují na každé nové opatření ze strany centrálních bank, státu či jakoukoliv novou zprávu spojenou s šířící se epidemií. Investoři se potýkají se situací, kterou nikdo v uplynulých 100 letech nezažil. Nejistota je obrovská a scénáře budoucího vývoje se mění s každým novým zásahem státu, centrální banky či zprávy lékařů a epidemiologů. Rozptyl možných scénářů je obrovský a závisí primárně na tom, jak se jednotlivým zemím podaří epidemii zvládnout a kdy bude nalezen lék (později pak vakcína), či alespoň kombinace léků snižující výrazným způsobem úmrtnost a šíření viru. Situace se ze dne na den dynamicky vyvíjí.

Níže naleznete stručný přehled dění posledních dnů, reakcí centrálních bank a jednotlivých států či odkaz na článek agentury Bloomber, který shrnuje odvětví a evropské firmy, které COVID-19 dosud nejvíce ovlivnil. V neposlední řadě pak tabulku se stručným přehledem aktuálního vývoje nakažených v nejvíce zasažených zemích.

Stručný přehled zásahů jednotlivých států a centrálních bank k 16.3.2020

Prehled zasahu jednotlivych statu a centralnich bank k 16032020

Stručný přehled aktuálního vývoje nakažených v nejvíce zasažených zemích (Zdroj: https://www.worldometers.info/coronavirus/).

Prehled nakazenych COVID19 v jednotlivych zemich 22032020