Jak stahovat zprávy z finančních trhů do Google Sheets?

V prvních video tutoriálech (ZDE, ZDE a ZDE) jsme si krátce ukázali, jak stahovat základní data o akciích v Google Sheets, jak si sestavit akciový watchlist, watchlist svých oblíbených akciových indexů a jakým způsobem stahovat fundamentální data o akciích ze stránky Yahoo Finance. Dnes se podíváme na stahování zpráv z finančních trhů do Google Sheets z různých internetových stránek.

V krátkém video tutoriálů si ukážeme, jak využít funkci IMPORTFEED k propojení Google Sheets s vybranými internetovými stránkami, z nichž následně budeme stahovat zprávy z finančních trhů. Využijeme technologii RSS (Rich Site Summary), která umožňuje nastavit si odběr zpráv z webů, které RSS zdroj nabízí.

V rámci jednoho listu v Google Sheets tak získáme přehled nejdůležitějších zpráv z finančních trhů z webů, které preferujeme. Můžeme jít však ještě dále a nastavit si stahování například pouze na novinky z odvětví či sektorů, která nás zajímají, na novinky z vybraných zemí, na zprávy z oblasti speciálních situací (např. spin-offs, fúze a akvizice, restrukturalizace, a další) a jiné.

V další části série si ukážeme, jak stahovat zprávy o jednotlivých akciích, jak si nastavit upozornění a stahování odkazů na čtvrtletní či výroční zprávy našich oblíbených společností, nebo jak nastavit alerty o konkrétních firmách či zprávách o našich oblíbených value investorech (změny v portfoliích, významné nákupy v průběhu čtvrtletí, rozhovory a další).