Jak úspěšně aplikovat základní value principy při nákupu nemovitostí a alternativních investic – vynikající Bruce Flatt v Googlu

Value investování je tradičně spojováno primárně s akciemi. Jeho základní principy lze však velmi úspěšně použít i v jiných oblastech investování. Nádherným příkladem za všechny je společnost Brookfield Asset Management (BAM), v jejímž čele stojí od roku 2002 současný CEO Bruce Flatt. Od jeho nástupu vzrostla cena akcií společnosti o neuvěřitelných 3 413 % (index S&P 500 ve stejném období posílil o 151 %). Zdá se tedy, že Bruce vede prozatím Brookfield správným směrem.

Brookfiled Asset Management obhospodařuje aktiva ve výši 285 mld. USD a je jednou z největších firem zabývající se investicemi do nemovitostí, infrastruktury, obnovitelných zdrojů a private equity. Investiční přístup společnosti se v čase příliš nemění. „Jsme value investoři s kontrariánským pohledem na svět“, říkají. Při pohledu na cenu jejich akcií se zdá, že se jim tento investiční přístup prozatím štědře vyplácí.

Bruce Flatt, pro většinu investorů zcela neznámý CEO, který zrovna nevyhledává pozornost médií, poskytl před několika dny ojedinělou přednášku pro zaměstnance společnosti Google. V průběhu hodinové prezentace a následných otázek a odpovědí vysvětluje hlavní investiční principy, na nichž je BAM postavena. Dále ukazuje konkrétní investice, na nichž demonstruje aplikaci jednotlivých principů v praxi. V neposlední řadě zmiňuje investiční chyby, kterých se nejčastěji dopouští. Jedná se o velmi inspirativní video, které by vám rozhodně nemělo uniknout!


Tip: