Dvacet nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy v 1Q 2018

Společnost RBC Capital se v uplynulých týdnech zaměřila na oblast hedge fondů a zkoumala jejich aktuální pozice v rámci amerického akciového indexu S&P 500. Do průzkumu bylo zahrnuto přibližně 340 hedge fondů. Sestavila seznam dvaceti nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy.

Dvacet nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy v 1Q 2018

Z tabulky níže je zřejmé, že seznam ovládly akcie z technologického sektoru. Na předních příčkách se umístily akcie populárních IT obrů Facebook (FB), Google (GOOG) a Microsoft (MSFT). Z dvaceti firem patřilo deset do sektoru technologií. Za pozornost investorů stojí primárně první tři firmy v žebříčku, které vlastní poměrně vysoké procento hedge fondů. Více než 30 % všech fondů (tudíž více než 102) drží akcie společností Facebook, Google a Microsoft. V rámci technologického sektoru dále stojí za povšimnutí firma Apple (AAPL), která v rámci čtvrtletí propadla z 8. místa na místo 18..

Druhým nejvýznamnějším sektorem je spotřebitelský sektor.

Největší podíl tržní kapitalizace drží hedge fondy ve firmách Constellation Brands (STZ; 15,4 %), Electronic Arts (EA; 14,9 %) a Time Warner (TWX; 14,2 %).

Největší pozice hedge fondů v akciích indexu S&P 500 v 1Q 2018

Nejpopularnejsi akcie hedge fondu 1Q2018
Zdroj: RBC US Equity Strategy, S&P Capital IQ, MarketWatch