Aktivista Ackman o nových nákupech (UTX, LOW) ve svém koncentrovaném portfoliu

William Ackman zveřejnil pravidelný dopis akcionářům za druhé čtvrtletí 2018. Fond zhodnotil od počátku roku o 12,7 % (index S&P 500 o 8,1 %) a po několika neúspěšných kvartálech konečně potěšil investory.

Ackman v reakci na slabé výsledky upravil investiční strategii fondu. Vrátil se ke kořenům, kdy se zaměřuje primárně na dlouhodobé investice do akcií kvalitních firem s vysokou tržní kapitalizací, které mají jednoduchý podnikatelský model, jsou dobře předpověditelné, generují free-cash-flow a patří k dominantním hráčům ve svém odvětví. Ackman následně využívá aktivistický přístup, pomocí nějž se snaží zvýšit hodnotu pro akcionáře. Ackman v dopise dále upozorňuje na skutečnost, že management v uplynulých měsících navýšil své pozice v akciích Pershing Square Holdings (NL:PSH). Stojí tak údajně bok po boku svých akcionářů.

Kompletní komentář naleznete ZDE.

Stručné shrnutí hlavních témat:

  • O výkonnosti fondu.
  • O novém nákupu akcií United Technologies (UTX) a Lowe´s Companies (LOW).
  • O pozici ve společnosti Automatic Data Processing, Inc. (ADP) a o nedávných aktivistických krocích Pershing Square.
  • O pozici v Chipotle Mexican Grill, Inc. (CMG), v Restaurant Brands International Inc. (QSR), Mondelez International, Inc. (MDLZ), The Howard Hughes Corporation (HHC), Platform Specialty Products Corporation (PAH) a Fannie Mae (FNMA) / Freddie Mac (FMCC).

Tip: