Zavirované trhy – Daniel Gladiš a jeho čtvrtletní dopis akcionářům Vltava Fund

Daniel Gladiš, zakladatel a portfolio manažer českého value fondu Vltava Fund, zveřejnil v uplynulých dnech svůj pravidelný kvartální dopis akcionářům. Ústředním tématem se stal koronavirus a propady akciových trhů. Daniel v dopise rozebral pět hlavních vlivů, které podle něj mají v současnosti největší vliv na akciové trhy (virus samotný, cena ropy, úrokové sazby, horší dostupnost kreditního a úrokového financování a podpora států a centrálních bank) a očekávané dopady koronaviru na ekonomiku, jednotlivé sektory a společnosti.

Dále velmi otevřeně hovořil o portfoliu svého fondu. Nejen že čtenářům odhalil prakticky celou jeho strukturu, ale rozebral i dopady současné krize na jednotlivé firmy ve fondu. Závěrem detailně rozebral akcii americké firmy LabCorp (Ticker: LH), na níž demonstroval podhodnocení firem ve svém portfoliu. V neposlední řadě odpověděl na otázku: „Co bude dál?“

Kompletní dopis akcionářům naleznete ZDE.

Níže naleznete akcie společností, které Daniel zmínil ve svém kvartálním dopise akcionářům, a které tudíž Vltava Fund v době psaní dopisu evidentně vlastnil.

Portfolio Vltava Fund 1Q/2020

Níže stručný přehled portfolia Vltava Fund ke konci 1Q/2020, který je sestaven na základě výše uvedeného čtvrtletního dopisu akcionářům. YTD, 1Y, 3Y a 5Y % změny jsou pouze změny tržní ceny akcií a neobsahují vliv dividend. Z dopisu akcionářům dále není zřejmé, kdy byly jednotlivé akcie do fondu nakoupeny. Níže uvedené tudíž nepředstavuje skutečnou výkonnost Vltava Fund.

Pro zvětšení klikněte na tabulku.

Portfolio Vltava Fund 1Q2020