Za jakou cenu jsou akcie Airbnb levné?

IPO společnosti Airbnb patří bezpochyby k nejočekávanějším primárním úpisům akcií letošního roku. Firma plánuje vstoupit na burzu v průběhu několika nejbližších týdnů. Nově získané prostředky z IPO hodlá využít k umoření části stávajících dluhů a k další expanzi. Jaká bude cena? A za jakou cenu jsou akcie Airbnb levné? Tyto otázky si položil i Aswath Damodaran a rozhodl se společnost Airbnb ocenit. Své úvahy a ocenění vysvětlil v půlhodinovém videu. Zároveň nabídl k dispozici i svůj model v excelu, v němž si může každý ocenit firmu dle svých očekávání.

Oceňovací model Airbnb naleznete ZDE.

Prezentaci naleznete ZDE.

Netrpěliví čtenáři se mohou rovnou podívat na poslední slide prezentace pod videem, kde naleznou výsledek Damodaranova ocenění.  

Poslední slide z prezentace Aswatha Damodarana o Airbnb

Oceneni Airbnb

Upozornění: Výše uvedené názory by v žádném případě neměly být vnímány jako investiční doporučení či doporučení k nákupu či prodeji konkrétní akcie! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice. Investiční nástroje uvedené v textu nemusí být vhodné pro všechny investory. Minulá výkonnost investičních nástrojů nezaručuje výkonnost budoucí. Očekávaná budoucí výkonnost je založena na předpokladech, které nemusí nastat.