Významné nákupy value investorů v 1Q/2024 – Alphabet, Lazard, Synnex

Akciové trhy v průběhu prvního čtvrtletí prudce rostly. Podpořily je spekulace ohledně blížícího se snižování úrokových sazeb ze strany klíčových centrálních bank a některé lepší makroekonomické údaje. Jak na situaci reagovali významní portfolio manažeři v USA?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů spíše podprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Glenna Greenberga z Brave Warrior Advisors do akcií společnosti Synnex (SNX, 7,24 % viditelné části portfolia). Dále pak nákup hedge fondu Third Point, který otevřel nové pozice v akciích společnosti Alphabet (GOOGL, 5,82 % viditelné části portfolia). Bill Miller v Miller Value Partners nakupoval akcie společnosti Lincoln National (LNC, 4,38 % viditelné části portfolia) a David Einhorn ve fondu Greenlight Capital nově investoval do akcií Alight Inc. (ALIT, 3,85 % viditelné části portfolia). Další nákupy naleznete v tabulce.

Nakupy value investoru 1Q2024

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu prvního čtvrtletí přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími.

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 1Q/2024

Navysovani pozic value investoru 1Q2024

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 4Q/2023 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.