Výběr nejzajímavějších investičních podcastů

Podcasty v uplynulých letech získávají na popularitě. S rostoucí poptávkou jde přirozeně ruku v ruce i nabídka. Výjimkou není ani oblast investic. V uplynulých dnech byly zveřejněny tři zajímavé podcasty s value investory Tomasem Russo, Billem Nygrenem či Tobiasem Carlislem, kteří se v rozhovorech věnují nejen investování, ale i řadě dalších témat.

Thomas Russo (Gardner Russo & Gardner) detailně rozebírá svůj investiční styl zaměřený na nákupy kvalitních společností ze sektoru spotřeby, které mají silnou značku a konkurenční výhodu. Tyto firmy následně drží v  koncentrovaném portfoliu řadu let (až desítek let).

Hodinový podcast naleznete ZDE.

Bill Nygren (Oakmark Fund) zase hovoří o akciové korekci z konce minulého roku, která mu umožnila nakoupit kvalitní společnosti se solidními dlouhodobými vyhlídkami za rozumné ceny. S posluchači se podělí o sektory, které v současnosti považuje za atraktivní (finanční sektor, průmyslové firmy či společnosti navázané na automobilový průmysl) a zároveň zmíní i ty, kterým se v současnosti vyhýbá (utility).

Pocast naleznete ZDE.

V neposlední řadě je zde rozhovor s Tobiasem Carlislem, autorem knih The Acquirer’s Multiple: How the Billionaire Contrarians of Deep Value Beat the Market, Deep Value: Why Activist Investors and Other Contrarians Battle for Control of Losing Corporations či Quantitative Value: A Practitioner’s Guide to Automating Intelligent Investment and Eliminating. Tobias Carlisle je zakladatel a portfolio manažer investiční společnosti Carbon Beach Asset Management.

Rozhovor naleznete ZDE.

Pokud vás investiční podcasty zaujaly, potom neváhejte navštívit sekci „Odkazy“, kde jsou umístěny odkazy na níže uvedené populární investiční podcasty.

Seznam vybraných investičních podcastů: