Value akcie jsou velmi levné, tvrdí Arnott. Současné trhy mi připomínají technologickou bublinu z přelomu tisíciletí.

V uplynulých dnech byl zveřejněný zajímavý investiční podcast s Robem Arnottem (zakladatel investiční společnosti Research Affiliates) a rozhovor s uznávaným value investorem Johnem Rogersem (zakladatel value investiční společnosti Ariel Investment), které rozhodně stojí za pozornost.

Arnott se v podcastu věnuje atraktivitě value akcií, multifaktorovému investování a řadě dalších zajímavých témat. John Rogers v půlhodinovém videu vzpomíná na prvopočátky své firmy, kterou založil v pouhých 24 letech, na období finanční krize, popisuje odvětví, v nichž nachází investiční příležitosti či vzpomíná na své nejlepší investice v životě. Jedním z velmi překvapivých okamžiků rozhovoru je, když Rogers přiznává, že nepoužívá počítač či emaily.

Podcast s Robem Arnottem

Kompletní podcast naleznete ZDE.

Rozhovor s Johnem Rogersem

Tip:

  • Research Affiliates poskytují na svých stránkách zcela zdarma velmi zajímavý nástroj, který na základě valuací odhaduje s jistou mírou pravděpodobnosti očekávané budoucí 10-leté výnosy jednotlivých tříd aktiv či akciových trhů (ZDE). Investoři by měli brát přirozeně podobné odhady s velkou rezervou, nicméně i přesto mohou odhady pomoci o něco lépe ukotvit očekávání, obzvláště je-li preferován pasivní způsob investování.