S Jánem Hájkem o koronaviru, farmaceutickém sektoru či o akciích Booking, Bloomin Brands a Facebook

Ján Hájek, portfolio manažer podílového fondu Top Stocks, patří bezesporu k nejznámějším českým portfolio manažerům současnosti. Vyznává růstový investiční přístup, drží koncentrované portfolio několika málo akcií a zaměřuje se na úzký okruh sektorů, z nichž vybírá atraktivní investiční příležitosti. Jak reagoval portfolio manažer největšího českého akciového fondu na koronavirovou krizi? Jaké akcie nakupoval? Jaké naopak prodával? A proč? Jak vybírá investiční příležitosti ve farmaceutickém sektoru? Odpovědi na tyto a řadu dalších otázek naleznete v rozhovoru níže.

Portfolio fondu Top Stocks

Portfolio fondu Top Stocks 06072020
Pozn. Výše uvedená tabulka zachycuje strukturu portfolia fondu Top Stocks k 31.12.2019 (Zdroj: Výroční zpráva fondu). Tržní ceny akcií jsou však k 3.7.2020. 1Y, 3Y a 5Y % změny jsou pouze změny tržních cen jednotlivých akcií, které držel fond ke konci roku v portfoliu. Neobsahují vliv dividend a neodrážejí konkrétní nákupy/prodeje fondu Top Stocks. Reálný výnos jednotlivých pozic v portfoliu tudíž může být zcela odlišný.

Fundamentální údaje k jednotlivým akciím z portfolia Top Stocks (zdrojem dat je Finance.yahoo.com), s nimiž je možné dále pracovat, naleznete zde:

Výkonnost fondu Top Stocks

Vykonnost Top Stocks historie 6_2020

Tip: