Přichází čas value akcií?

Value akcie v uplynulých několika letech nestačí držet krok s růstovými akciemi a dokonce ani s akciovými indexy. Jejich výkonnost zaostává za očekáváním investorů. Kapitál proto míří do růstových akcií či do produktů pasivního investování, jako jsou indexové fondy či ETF. Řada value investorů opouští oblast statisticky levných akcií a míří raději směrem ke kvalitním společnostem za rozumnou cenu či ke strategiím GARP (growth at a reasonable price), kterým se daří podstatně lépe.

Jak dlouho budou ještě value akcie v nemilosti investorů? Nikdo neví. Value investiční společnost Brandes Investment Partners, která díky své investiční filosofii evidentně není zcela nestranná, se domnívá, že čas value akcií přichází. Vše shrnuli ve stručném materiálu ZDE, v němž popisují čtyři hlavní argumenty, proč považují value akcie za atraktivní. Dokument je doplněn o zajímavé statistiky a grafy.

V posledním bodě uvádějí regiony a oblasti, kde v současnosti nachází zajímavé investiční příležitosti v oblasti value akcií.

Value prilezitosti ve svete