Francis Chou vysvětluje svůj value investiční přístup

V šesti videích z let 2006, 2007, 2008, 2009, 2013 a 2016 vysvětluje Francis Chou pro studenty Ben Graham Centre for Value Investing základní principy value investování a svůj investiční proces. Popisuje vývoj své investiční strategie od čistě kvantitativního přístupu postaveného na výběru levných akcií s nízkými hodnotovými ukazateli až po nákupy akcií kvalitních firem za férové ceny. Rozebírá způsob výběru podhodnocených akcií a řadu dalších zajímavých témat.

Video z roku 2006

Video z roku 2007

Video z roku 2008

Video z roku 2009

Video z roku 2013

Video z roku 2016


Kdo je Francis Chou?

Francis Chou je zakladatel a současný ředitel investiční společnosti Chou Associates Management, která ke konci roku 2016 obhospodařovala aktiva ve výši 620 milionů dolarů. V roce 1981, když pracoval jako technik pro telefonní společnost v Kanadě, založil Francis Chou investiční klub, který vytvořil základ pro jeho investiční společnost. Preferuje value investiční přístup s orientací na kvantitativně levné společnosti. Zaměřuje se především na levné firmy se solidním cash-flow, zisky, zdravou rozvahou a s potenciálem růstu do budoucna. Nakupuje pouze firmy, jejichž tržní cena leží hluboko pod úrovní jejich skutečné vnitřní hodnoty. Více o výkonnosti a investiční strategii fondů lze nalézt zde a zde. V roce 2005 získal Francis Chou ocenění za nejlepšího kanadského portfolio manažera desetiletí.

Tip: Část akciového portfolia Chou Associates naleznete zde. Přednášky s dalšími investory naleznete v rubrice Videa -> Videa – přednášky. Seznam významných value investorů a odkazů na jejich portfolia naleznete v rubrice Seznam value investorů. Seznam zajímavých value knih naleznete v sekci Knihy.