Významné nákupy value investorů ve 4Q/2022 – Disney, U Haul, Google či Meta

Akciové trhy v průběhu čtvrtého kvartálu korigovaly předchozí ztráty a zamířily vzhůru. Obavy z hluboké recese a z prudkého propadu ziskovosti firem ustoupily do pozadí a investoři začali spekulovat, kdy nastane vrchol úrokových sazeb v USA. Nálada na trzích se zlepšila, averze k riziku poklesla.

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů průměrná až lehce nadprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice aktivisty Nelsona Peltze z fondu Trian Fund Management do akcií společnosti Disney (DIS, 16,1 % viditelné části portfolia), v níž následně tlačil na změny. CEO Bob Iger vyslyšel jeho požadavky a v uplynulých dnech oznámil restrukturalizaci společnosti a další kroky, s nimiž byl aktivista nakonec spokojený.

Greg Alexander z Conifer Management alokoval 12,45 % viditelné části portfolia do akcií společnosti Lithia Motors Inc. (LAD), David Abrams z Abrams Capital Management se rozhodl investovat 7,18 % viditelné části portfolia do U Haul Holding (UHAL.B). K podobnému kroku přistoupily i fondy Yacktman Focused Fund a Third Avenue Management. Bill Nygren z Oakmark Select investoval 7,11 % portfolia do technologické společnosti Oracle (ORCL). Ve Third Avenue Management nakupovali akcie německé Deutsche Bank AG (DB), v hedge fondu Third Point se rozhodli investovat do akcií pojišťovny American International Group (AIG, 5,41 % viditelné části portfolia).

Vyznamne nove nakupy value investoru ve 4Q2022

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu čtvrtého čtvrtletí přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími. Největší shoda panovala v případě akcií technologických společností Alphabet (GOOGL) a Meta Platforms (META), které významně přikupovali hned 3 investoři.

Vyznamne prikupy value investoru ve 4Q2022

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 4Q/2022

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 3Q/2022 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.