Jaká je vnitřní hodnota Berkshire Hathaway?

Semper Augustus Investments Group (ZDE) si v průběhu 24 let své existence vybudovala mezi investory ve Spojených státech solidní reputaci. Zakladatel společnosti Chriss Bloomstran dokázal svým koncentrovaným portfoliem value akcií zhodnotit prostředky klientů v průměru o 11,5 % p.a. (S&P 500 zhodnotil ve stejném období o 6,9 %).

Vykonnost Semper Augustus 1999 az 2022

Základní stavební kámen portfolia Semper Augustus tvoří akcie Berkshire Hathaway (BRKA, BRKB) s více než 30 % vahou. Není proto překvapením, že Chris věnuje firmě Warrena Buffetta náležitou pozornost. A to dokonce tak velkou, že je jí v ročních dopisech klientům vyhrazeno cca 60 stran. Ani letos nechybí odhad vnitřní hodnoty konglomerátu „věštce z Omahy“. Vnitřní hodnota BRKB se dle názoru Semper Augustus pohybuje v rozmezí 378 USD až 442 USD, což je o 24,3 % resp. 45,4 % nad současnou tržní cenou (304 USD).

Vnitrni hodnota Berkshire Hathaway 2_2023

V letošním dopise klientům Semper Augustus (ZDE) jsou dále rozebírána následující témata:

  • Očekávané výnosy indexu S&P 500 dle různých scénářů vývoje
  • Výkonnost akcií Facebook, Google, Amazon, Apple, Microsoft
  • Inflace
  • Rostoucí dluhy
  • Valuace
  • Nifty Fifty akcie a jejich historická výkonnost
  • a další

Tip:

– Viditelné portfolio US akcií Semper Augustus naleznete ZDE.

– Buffettův nejnovější dopis akcionářům Berkshire Hathaway naleznete ZDE.

Upozornění: Výše uvedené názory by v žádném případě neměly být vnímány jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu v době psaní článku vlastní ve svém osobním portfoliu akcie společnosti Berkshire Hathaway (BRKB). Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice. Investiční nástroje uvedené v textu nemusí být vhodné pro všechny investory. Minulá výkonnost investičních nástrojů nezaručuje výkonnost budoucí. Očekávaná budoucí výkonnost je založena na předpokladech, které nemusí nastat.