Významné nákupy value investorů v 2Q/2024 – Loar, Alphabet, Apple, Occidental Petroleum

Akciové trhy v průběhu druhého čtvrtletí stagnovaly (evropské akciové indexy) či mírně rostly (americké akciové indexy, akcie na rozvíjejících se trzích). Jak na situaci reagovali významní portfolio manažeři v USA?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí byla aktivita významných portfolio manažerů spíše nadprůměrná. Z hlediska nových nákupů stojí za zmínku především investice Davida Abramse z Abrams Capital Management do akcií společnosti Loar Holdings (LOAR, 40,1 % viditelné části portfolia). Dále pak nákup fondu Atlantic Investment Management, který otevřel nové pozice v akciích společnosti Aptiv (APTV, 11,97 % viditelné části portfolia). Francis Chou v Chou Associates nakupoval akcie společnosti Alphabet (GOOG, 10,87 % viditelné části portfolia) a aktivista Nelson Peltz ve fondu Trian Fund Management nově investoval do akcií Solventum (SOLV, 6,91 % viditelné části portfolia). Další nákupy naleznete v tabulce.

Nakupy value investoru 2Q2024

Významné navýšení pozic

Řada value investorů v průběhu prvního čtvrtletí přikupovala akcie společností, které již v portfoliu drželi. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími.

Navysovani pozic value investoru 2Q2024

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 2Q/2024

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Tip:

  • Významné nákupy a prodeje value investorů ve 1Q/2024 naleznete ZDE

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.