Významné nákupy a prodeje value investorů ve 3Q/2020 – Investice do SPAC, technologií či módní značky Ralph Lauren

Třetí čtvrtletí se na finančních trzích neslo ve znamení nervozity. Akciové trhy si po prudkém růstu v předchozích měsících vybraly oddechový čas. Investoři pozorně sledovali vývoj koronavirové pandemie v jednotlivých zemích a všichni netrpělivě vyčkávali na prezidentské volby ve Spojených státech. Globální ekonomika se začala postupně vzpamatovávat z březnového lockdownu. Jaké akcie nakupovali významní value investoři?

Nové pozice v portfoliu

V uplynulém čtvrtletí vstoupila řada value investorů do zcela nových pozic. Za zmínku stojí především investice Glenna Greenberga z value hedge fondu Brawe Warrior Advisors do společnosti Aon Corp. (AON, 12,19 % viditelné části portfolia). Dále pak Alex Roepers a jeho nákup akcií výrobce značkového oblečení Polo Ralph Lauren (RL, 8,91 % viditelné části portfolia) nebo Leon Cooperman a jeho nákup technologického gigantu Alphabet (GOOGL, 8,65 % viditelné části portfolia). Stejné akcie přitom Cooperman v předchozím čtvrtletí prodával.

Daniel Loeb investoval do akcií amerického výrobce a distributora elektřiny PG&E Corp. (PCG, 8,1 % viditelné části portfolia). Kalifornská firma se v průběhu června letošního roku konečně vymanila z bankrotu, který způsobily prohrané soudní spory týkající se zodpovědnosti za rozsáhlé požáry v Kalifornii v letech 2018 a 2019. Pat Dorsey se v uplynulých třech měsících rozhodl investovat do nejznámější americké internetové aukční síně eBay (EBAY, 6,74 % viditelné části portfolia).

Za zmínku bezpochyby stojí i investice Baupost Group do SPAC Billa Ackmana Pershing Square Tontine Holdings (PSTH, 4,3 % viditelné části portfolia), který svými podmínkami dokázal přilákat i pozornost zakladatele tohoto value hedge fondu Setha Klarmana.

Nove nakupy value investoru ve 3Q 2020

Významné navýšení pozic

Velmi aktivní byli value investoři i v oblasti navyšování stávajících pozic v portfoliích. Nákupy byly různorodé napříč všemi odvětvími. Nejvyšší procentuální navýšení v rámci top 10 pozic naleznete seřazeno sestupně v tabulce níže.

Navyseni pozic value investoru 3Q2020

Kompletní přehled změn v rámci 10 největších pozic v portfoliích value investorů ve 3Q/2020

Kompletní data k dalšímu zpracování naleznete v txt níže.

Top 10 pozic value investoru ve 3Q 2020 a
Top 10 pozic value investoru ve 3Q 2020 b
Top 10 pozic value investoru ve 3Q 2020 c
Top 10 pozic value investoru ve 3Q 2020 d

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice.