Video rozhovory na víkend – o valuacích trhů, o technologických akciích, o tržních cyklech, o nestabilitě současného světa

Konec týdne přinesl hned několik zajímavých rozhovorů, a to se třemi value investory (Joel Greenblatt, Steven Romick, Howard Marks) a jedním statistikem/obchodníkem/risk manažerem, kterým není nikdo jiný než Nassim Taleb, autor knih The Black Swan, Fooled by Randomness, Antifragile nebo nejnovější Skin in the Game.

Joel Greenblatt (value investor, spisovatel[1] a profesor na Columbia University) rozebírá aktuální valuace akciových trhů, FAANG akcie, podprůměrnou výkonnost value investování v uplynulých několika letech, smart beta investování nebo shortování akcií.

Rozhovor s Joelem Greenblattem naleznete ZDE.

Steven Romick, portfolio manažer long/short value fondu FPA Crescent, se v rozhovoru věnuje otázce centrálních bank a jejich vlivu na svět investic, zvýšené volatilitě na finančních trzích a příležitostech, které přináší, a v neposlední řadě také několika konkrétním investičním příležitostem.

Kompletní rozhovor se Stevenem Romickem naleznete ZDE.

Třetím value investor je Howard Marks, který rozebírá svou novou knihu a problematiku tržních cyklů.

Kompletní video ZDE.

Poslední rozhovor je s Nassimem Talebem o současném světě, který se dle jeho názoru vyznačuje ještě větší nestabilitou než v roce 2007.

Kompletní rozhovor o nepříliš optimistických vyhlídkách naleznete ZDE.


[1] Knihy: The Big Secret for the Small Investor: A New Route to Long-Term Investment Success, The Little Book That Beats the Market, You Can Be a Stock Market Genius: Uncover the Secret Hiding Places of Stock Market Profits,