Saber Capital Management o investicích do Googlu, Facebooku a Tencentu

Value investiční firma Saber Capital Management zveřejnila prezentaci o investicích do firem Tencent, Facebook a Google, v níž se zaměřuje na společné jmenovatele, které tyto firmy spojují. Výše uvedené firmy se v poslední době objevují čím dál častěji v portfoliích řady value investorů a to i přes své poměrně vysoké valuace a charakteristiky, které je řadí spíše mezi růstové firmy se silným momentem, než mezi typické value společnosti.

FAANG + BAT

Akcie FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Google) tlačily v uplynulých čtvrtletích americké akciové indexy na nová maxima a bezpochyby je lze na pomyslném žebříčku popularity mezi investory zařadit na přední příčky. Podobně si vedou jejich asijské verze v podobě firem Baidu, Alibaba či Tencent (BAT). Výše uvedené technologické firmy byly v uplynulých letech jednou z příčin, proč řada aktivně spravovaných value fondů zaostala za výkonností hlavních akciových indexů.

Podlehli value manažeři tlaku svých klientů a pod tíhou několikaleté podprůměrné výkonnosti nakoupili růstové akcie technologických firem, nebo je nákup na první pohled drahých společností ospravedlnitelný i z pohledu value investora? Prezentace Saber Capital Management je dalším ze střípků, který nás posune o krok blíže odpovědi. Stejně tak i jejich 55 slidová prezentace o společnosti Tencent z roku 2017, v níž se zabývají výhradně asijským technologickým gigantem.

Kompletní prezentaci o firmách Tencent, Facebook a Googlu naleznete zde.

Prezentaci o společnosti Tencent naleznete zde.