Hledáme společnosti s nadprůměrným růstem a podprůměrnými valuacemi

Chris Davis a Danton Goei z Davis Advisors zveřejnili pravidelný roční komentář pro klienty Clipper Fund (portfolio fondu ZDE). V komentáři se věnují výnosům fondu, výkonnosti růstových a value akcií, populárním akciím vs. odolným „strojům na zhodnocení“, významu selektivního přístupu a koncentrovaného portfolia, podhodnoceným růstovým akciím (např. Amazon, Alphabet, Meta, Alibaba, JD.com, Tencent či Applied Materials), rostoucím value akciím (např. akcie z finančního sektoru) a dalším tématům.  

Kompletní komentář naleznete ZDE.

Stručné shrnutí z komentáře:

  • Abychom našli těch pár vybraných společností, které dokážou růst nadprůměrným tempem, a přesto se obchodují za podprůměrné valuace vzhledem k současným ziskům, překračuje náš výzkum zjednodušené kategorie a identifikuje rostoucí firmy s atraktivními valuacemi, stejně jako hodnotové společnosti s atraktivním růstem.Díky vysoké selektivitě jsme identifikovali portfolio společností s touto vzácnou kombinací.
  • Naše disciplinované portfolio odráží naše přesvědčení, že nejlepší způsob, jak budovat bohatství, je najít výjimečné podniky, které kombinují nejlepší vlastnosti obou kategorií: vysoké současné zisky a dobré vyhlídky do budoucna.
  • Tím, že jsme extrémně selektivní, jsme vybudovali portfolio, které má to nejlepší z růstu i hodnoty.Zisky našich společností v portfoliu rostly o více než 2 % ročně rychleji než srovnávací index S&P 500 a i přesto je lze v současnosti nakoupit se 49 % diskontem oproti indexu. Považujeme to za sen hodnotového investora, protože společnosti, kterým v průběhu času roste ziskovost, jsou cennější než společnosti, kterým neroste.
  • Mezi oblasti příležitostí patří několik dominantních internetových společností (Amazon, Alphabet a Meta [dříve Facebook]), firmy z oblasti financí (American Express, Bank of New York Mellon, Berkshire Hathaway, Capital One, JP Morgan a Wells Fargo), zámořské společnosti, které poskytují službyrychle rostoucí a enormní čínské střední třídě (Alibaba, JD.com a Tencent [skrze investice do Naspers/Prosus]) a podhodnocené růstové firmy v technologickém ekosystému, které zásobují dnešní hardwarovou infrastrukturu (Intel a Applied Materials).
  • S více než 2 miliardami dolarů našich vlastních peněz investovaných společně s klienty jsou naše zájmy sladěny s jejich.
popularni akcie vs stroje na zhodnoceni
Vykonnost rustovych vs value akcii od roku 2016