O value investování a investicích do akcií Exor či FRP Holdings

Curtis Jensen z americké investiční společnosti Robotti & Company Advisors, která již několik desetiletí vyznává value investiční přístup, byl před několika dny hostem value investičního semináře pořádaného Ben Graham Centre for Value Investing, kde hovořil o svém investičním přístupu, který následně demonstroval na dvou případových studiích (společnosti Exor a FRP Holdings). Více ve videu níže.

Hlavní témata:

  • Racionální investování – růst a hodnota jsou spojená nádoba
  • Jak zaručeně ztratit peníze v investování
  • Co může ochránit váš kapitál?
  • Pohled na valuace
  • Kde hledat investiční příležitosti?
  • Případová studie – společnost FRP Holdings
  • Případová studie – společnost Exor

Prezentaci naleznete ZDE.

Kdo je Curtis Jensen?

Před nástupem do Robotti & Company Advisors byl pan Jensen zaměstnán ve společnosti Third Avenue Management v různých rolích, včetně Chief Investment Officera („CIO“), Co-CIO, portfolio manažera a senior analytika, a to od roku 1995 do roku 2014. Pan Jensen se podílel na řízení fondu Third Avenue Small Cap Value Fund od jeho založení v roce 1997 až do roku 2001, kdy byl jmenován jediným portfolio manažerem fondu. Pan Jensen dohlížel na investiční strategii v oblasti společností s nízkou tržní kapitalizací, která měla pod správou více než 4 miliardy dolarů. Od roku 2003 do roku 2009 působil pan Jensen také jako Co-Chief Investment Officer spolu se zakladatelem firmy Martinem Whitmanem, dokud nebyl v lednu 2010 jmenován jediným CIO. V době svého největšího rozmachu spravovala společnost Third Avenue více než 28 miliard dolarů klientských aktiv napříč pěti strategiemi. Pan Jensen byl členem vedení firmy a výborů pro rizika a dohlížel na nábor a mentoring více než 30 členů výzkumného týmu firmy.

V roce 1999 mu byla udělena cena Richarda L. Rosenthala za inovace v investičním managementu /korporátních financích. V letech 1989 až 1993 zastával pan Jensen roli provozního ředitele společnosti Ciao Bella Gelato, oceněného výrobce a distributora mražených dezertů, které byly prodány private equity. V letech 1984 až 1989 zastával pan Jensen různé pozice v oblasti podnikových financí, včetně asistenta viceprezidenta v Manufacturers Hanover Trust Company. Pan Jensen má titul BA v oboru ekonomie z Williams College a titul MBA z Yale University School of Management.