Největší investiční konference o akciích v České republice je za dveřmi

Po roce se opět blíží čas největší investiční konference o akciích v České republice. Máme zde již osmý ročník České investiční konference (“ČIK“), která se uskuteční ve dnech 8. a 9. listopadu, a na níž opět vystoupí řada českých i zahraničních portfolio manažerů i analytiků, kteří představí publiku své nejzajímavější akciové investiční nápady. Vše bude již tradičně doplněno o workshopy zaměřené na různá investiční témata.

Detailní informace naleznete na oficiálních stránkách ČIK ZDE.

S jakými investičními přístupy se na konferenci setkáme?

Na konferenci se jako vždy setkáme s pestrou škálou různých investičních přístupů. Pojďme se společně podívat na některé z nich.

Value investování

  • Již tradičně se představí nejznámější český value investor Daniel Gladiš z fondu Vltava Fund, jehož skvělé dopisy akcionářům plné zajímavých postřehů, s často edukativním charakterem, naleznete na stránkách jeho fondu ZDE. Daniel vydal před několika měsíci aktualizovanou verzi své knihy Akciové investice (ZDE).

Růstový přístup

  • Stálicí a jedním z nejoblíbenějších hostů České investiční konference je každým rokem růstový investor a portfolio manažer největšího českého akciového podílového fondu Top Stocks Ján Hájek. Toto jméno není potřeba českým investorům dlouze představovat. Fond (detail naleznete ZDE, portfolio k 30.6.2021 v pololetní zprávě na str. 16 ZDE) drží koncentrované portfolio zpravidla 25 akcií převážně růstových společností z USA, Kanady a Evropy, které portfolio manažera zaujaly svým jedinečným příběhem, a u nichž se domnívá, že trh podhodnocuje jejich růstový potenciál do budoucna. Nejnovější měsíční zprávu fondu naleznete ZDE.
  • Pod křídly Jána Hájka vyrostl i Mikuláš Splítek, portfolio manažer akciového fondu Stock Small Caps. Fond je zaměřený na menší firmy ze Severní Ameriky a západní Evropy a vyznává podobný investiční přístup jako jeho větší bratříček Top Stocks. Vzhledem ke svému zaměření je nicméně o něco více diverzifikovaný. Více informací o fondu naleznete ZDE, portfolio k 30.6.2021 v pololetní zprávě na str. 15 ZDE a nejnovější měsíční komentář fondu ZDE. Mikuláš je zároveň autorem knihy Stát se investorem – Jak ovládnout tvůrčí magii akciového trhu.

Ostatní přístupy

  • Prvním vystupujícím na ČIK bude Jan Šumbera z family office Odyssey 44. Jedná se o rodinnou firmu spravující majetek bývalého spolumajitele investiční skupiny Penta Martina Kúšika, jejíž investiční přístup je postaven na principech a filosofii Warrena Buffetta (více o firmě naleznete ZDE). Honza pracoval v minulosti jako akciový analytik pro společnosti Patria a Česká spořitelna. Do svého portfolia hledá spíše růstové společnosti. Při nákupech nicméně pečlivě posuzuje i jejich valuace.
  • Dalším z hostů z českých luhů a hájů je Michal Semotan, portfolio manažer z J&T Bank, který spravuje fond J&T Opportunity (více o fondu ZDE) nebo J&T Dividend (více o fondu ZDE).
  • Svůj investiční nápad dále představí investor a publicista Radovan Vávra, bývalý CEO v Citicorp Investment Company, v Komerční bance či v Union bance, který v současnosti působí jako CEO ve firmě Weyland Corporation. Své názory k aktuálnímu dění publikuje na www.radovanvavra.com.
  • Část specialistů, kteří se v investování zaměřují výhradně na úzký segment akciového trhu, zastupuje na ČIK Martin Dienstbier. Martin je spoluzakladatelem a finančním a provozním ředitelem firmy DIANA Biotechnologies a spoluzakladatelem investičního fondu Alethes (více o fondu ZDE). Jeho předchozí profesní zkušenosti zahrnují výzkum v oblasti molekulární biologie na špičkových akademických institucích, včetně Univerzit v Cambridge a v Oxfordu. V oblasti investic se specializuje na farmaceutický a biotechnologický sektor, kde využívá své rozsáhlé zkušenosti z oboru a detailní znalost technologií daných firem.
  • Na konferenci vystoupí i Lukáš Kotrba, portfolio manažer RSJ Securities a.s.. Lukáš ve svém investičním přístupu kombinuje prvky hodnotového a růstového investování. Preferuje dlouhodobý investiční horizont a spíše se vyhýbá populárním akciovým titulům.
  • Dalšími hosty konference budou:
    • Jaroslav Brychta, hlavní analytik obchodníka s cennými papíry XTB,
    • Jaroslav Vybíral, hlavní investiční stratég ČSOB
    • Lukáš Brodníček,portfolio manažer Fio investiční společnosti
    • Peter Garnry, vedoucí oddělení akciových strategií Saxo Bank
Hoste ceske investicni konference 2021

Druhý den ve znamení workshopů

Druhý den České investiční konference je již tradičně věnován workshopům zaměřeným na různá investiční témata. Letos vystoupí čtyři přednášející:

  • Daniel Gladiš – Tapas z akciového trhu
  • Aleš Vávra – Jak shortovat akcie
  • Mikuláš Splítek – Symboly akciového trhu
  • Ján Hájek – Jak investovat do biotechnologických akcií

Kompletní program České investiční konference naleznete na oficiálních stránkách ZDE.

A jaká je cena vstupenek?

  • Při zakoupení vstupenky do 20.9.2021 5 000 Kč + DPH, následně 6 000 Kč + DPH
  • Cena za 1 workshop 1 000 Kč + DPH, 4 workshopy 3 000 Kč + DPH

Tip:

  • Podcasty s vybranými účastníky konference o jejich investičním přístupu a konkrétních akciích, které drží ve svém portfoliu, naleznete ZDE.