Německé akcie blízko koronavirových minim. Které akcie propadly nejvíce?

Německý akciový trh se již několik měsíců nachází pod prodejním tlakem. Indexový ETF iShares MSCI Germany (Ticker: EWG) propadl od počátku roku (bez vlivu dividend) o 33,3 % a postupně klesá ke koronavirovým minimům z března 2020.

EWG cena 10Y 8_2022

Výpadky v dodavatelských řetězcích, válka na Ukrajině, inflace a energetická krize vyvolávají u investorů obavy, že německá ekonomika brzy propadne do stagflace. Sázka na Rusko, jakožto klíčového dodavatele energií, se Německu vymstila. Investoři se přirozeně obávají, že se výše uvedené skutečnosti nepříznivě odrazí i na ziskovosti německých firem. Období zvýšené volatility a nejistoty s sebou však vždy přináší zajímavé investiční příležitosti. Podobně tomu může být i v případě německých akcií, má-li investor dostatečně dlouhý investiční horizont (10 a více let).  

IShares MSCI Germany se v současnosti obchoduje za 11,26 násobek zisků, 1,34 násobek účetní hodnoty, s dividendovým výnosem 4,56 % (12m Trailing Yield).

Jaké akcie propadly nejvíce (z iShares MSCI Germany)? Jaké jsou jejich P/E?

Kompletní data naleznete v souboru:  

EWG poklesy nemeckych akcii 8_2022

Upozornění: Výše uvedená data mají pouze informativní charakter. Web Investicedoakcii.cz nezodpovídá za správnost a přesnost výše uvedených dat. Data se mohou lišit od skutečnosti a v žádném případě by neměla být vnímána jako doporučení k nákupu či prodeji! Autor webu nepřebírá žádnou odpovědnost za škodu způsobenou použitím tohoto textu nebo informací v něm obsažených. Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti každé investice. Autor webu drží v době psaní toho textu ve svém osobním portfoliu indexové ETF kopírující výkonnost německých akcií. Nejedná se však o ETF uvedené výše.