Největší investiční konference o akciích v České republice je za dveřmi – poprvé online

Po roce se opět blíží čas největší investiční konference o akciích v České republice. Máme zde již sedmý ročník České investiční konference, na níž opět vystoupí řada českých i zahraničních portfolio manažerů i analytiků, kteří představí publiku své nejzajímavější akciové investiční nápady. Vše bude již tradičně doplněno o workshopy zaměřené na různá investiční témata. Letos bude poprvé konference pořádána online.

Detailní informace naleznete na oficiálních stránkách ČIK ZDE.

Česká Investiční Konference_2020

S jakými investičními přístupy se na konferenci setkáme?

Na konferenci se jako vždy setkáme s pestrou škálou různých investičních přístupů. Pojďme se společně podívat na některé z nich.

Value investování

  • Již tradičně se představí nejznámější český value investor Daniel Gladiš z fondu Vltava Fund, jehož skvělé dopisy akcionářům plné zajímavých postřehů, s často edukativním charakterem, naleznete na stránkách jeho fondu ZDE. Sérii rozhovorů pro web investicedoakcii.cz z posledních měsíců potom ZDE, ZDE či ZDE.
  • Ze zahraničních hostů se k value investičnímu přístupu hlásí Txomin Zaratiegui Oses z Arlas Capital (více ZDE). Hlavní pilíře jeho investičního přístupu jsou popsány ZDE.
  • České investiční konference se již třetím rokem v řadě zúčastní zástupce švýcarské společnosti Strategic Investment Advisors (SIA), která praktikuje value investování na poli komoditních firem. Podobně jako v minulém roce bude i letos firmu zastupovat její CEO Alex Rauchenstein. Více o investičním přístupu SIA naleznete ZDE, zajímavou prezentaci o komoditách potom ZDE, prezentaci „Strategické value investování – přemýšlíme a investujeme jako vlastník firmyZDE. Detaily o fondu Long Term Investment Fund (včetně zajímavých newsletterů) naleznete ZDE.
  • Value investiční blok uzavírá Jan Šumbera z family office Odyssey 44. Jedná se rodinnou firmu spravující majetek bývalého spolumajitele investiční skupiny Penta Martina Kúšika, jejíž investiční přístup je postaven na principech a filosofii Warrena Buffetta. Více o firmě naleznete ZDE. Chcete-li se dozvědět více o přístupu Martina Kúšika, podívejte se na jeho dvouhodinovou prezentaci o hodnotovém/value investování ZDE, v níž mimo jiné popisuje akvizici sítě sportovních obchodů Sportissimo.

Růstový přístup

  • Stálicí a jedním z nejoblíbenějších hostů České investiční konference je každým rokem růstový investor a portfolio manažer největšího českého akciového podílového fondu Top Stocks Ján Hájek. Toto jméno není potřeba českým investorům dlouze představovat. Fond (detail naleznete ZDE, portfolio k 30.6.2020 v pololetní zprávě na str. 17 ZDE) drží koncentrované portfolio zpravidla 25 akcií převážně růstových společností z USA, Kanady a Evropy, které portfolio manažera zaujaly svým jedinečným příběhem, a u nichž se domnívá, že trh podhodnocuje jejich růstový potenciál do budoucna. Měsíční zprávy fondu naleznete ZDE. Rozhovor s Jánem Hájkem pro Českou Investiční Konferenci naleznete ZDE.

Ostatní přístupy

  • Dalším z hostů z českých luhů a hájů je Michal Semotan, portfolio manažer z J&T Bank, který spravuje fond J&T Opportunity (více o fondu ZDE) nebo J&T Dividend (více o fondu ZDE). Rozhovor s Michalem Semotanem pro Českou Investiční Konferenci naleznete ZDE.
  • Na České Investiční Konferenci vystoupí i portfolio manažer fondu Vault Jakub Skryja (statut fondu ZDE, vybrané parametry fondu ZDE).
  • Svůj investiční nápad dále představí investor a publicista Radovan Vávra, bývalý CEO v Citicorp Investment Company, v Komerční bance či v Union bance, který v současnosti působí jako CEO ve firmě Weyland Corporation. Své názory k aktuálnímu dění publikuje na www.radovanvavra.com. Rozhovor s Radovanem Vávrou pro Českou Investiční Konferenci naleznete ZDE.
  • V neposlední řadě bude hostem konference Jaroslav Brychta, hlavní analytik obchodníka s cennými papíry XTB. Rozhovor s Jaroslavem Brychtou pro Českou Investiční Konferenci naleznete ZDE.

Druhý den ve znamení workshopů

Druhý den České investiční konference je již tradičně věnován workshopům zaměřeným na různá investiční témata. Letos vystoupí čtyři přednášející:

  • Daniel Gladiš – Investování v záplavě helicopter money
  • Jakub Skryja – Strategie low volatily – Jaký má vliv na investování na kapitálových trzích a jak toho využít?
  • Ján Hájek – Jak investovat během panických výprodejů akcií

Kompletní program České investiční konference naleznete na oficiálních stránkách ZDE.

Česká Investiční Konference 2020_B