Jak ocenit FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google)? Damodaran nabízí inspiraci.

Akcie FANG jsou v uplynulých letech v centru pozornosti investorů a vévodí žebříčkům popularity. Mezi lety 2012 a 2017 byly pouze tyto čtyři akcie zodpovědné za jednu šestinu celkového růstu hodnoty akciového indexu S&P 500, který reprezentuje 500 nejvýznamnějších firem v USA. Investoři do nich vkládají velké naděje a sází na jejich rostoucí globální dominanci.

Avšak v uplynulých čtvrtletích se objevily na obloze i první mráčky v podobě nedostatečné ochrany osobních údajů a začaly se ozývat první hlasy volající po větší regulaci. To se projevilo i na akciích technologických gigantů, jejichž ceny po delší době plynulého růstu zaznamenaly výraznější pokles. Řada investorů čekala na pokles jako na smilování a ihned jej využila k nákupům.

Jsou již akcie dostatečně podhodnocené? A jak vůbec ocenit technologické akcie, kterým se řada value investorů mnohdy raději zcela vyhýbá? Inspiraci nalezneme v sérii 5 videí, jejichž autorem je Aswath Damodaran, uznávaný profesor zabývající se oceňováním firem. Videa zveřejnil v průběhu uplynulých třech týdnů.

Akcie FANG – úvod

Facebook

Netflix

Google

Amazon


Tip: